Braiseret Kalve Osso Buco

BRAISERET-KALVE-OSSO-BUCO

4 personer

INGREDIENSER

  • 4 skiver Osso Buco af Friland Kødkvæg
  • 2 spsk. mel
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 løg i skiver
  • 1 gulerod i skiver
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1⁄2 l fond
  • 1⁄2 flaske rødvin
  • 1/4 l portvin
  • 4 fed hvidløg
  • 1 potte timian
  • 1 potte persille
  • 400 g svampe
  • Salt & peber

Tilbehør: Kartoffelmos

FREMGANGSMÅDE:
Rids fedtkanten på kødskiverne, krydr med salt og peber og vend i mel. Brun kødet i olie i en stor gryde og tag det op. Svits løg og gulerod i gryden, tilsæt tomatpuré og derefter fonden lidt ad gangen og kog lidt ind, kom det herefter i en stegeso og læg kødet i og tilsæt vin og krydderurter. Læg låg på og sæt den i en forvarmet ovn ved 150°C i 3 timer.
Kig til kødet indimellem og øs fonden over kødet. Rens svampene og rist dem på en pande. Tag kødet op og si saucen – jævn den evt. lidt. Læg kød og svampe tilbage.

Drys persille over.