Gullashsuppe

gullashsuppe

INGREDIENSER

  • 400 g oksekød – bov, bryst eller klump er fint
  • 100 g bacon i tern
  • Olivenolie
  • 3 løg
  • ½ knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 4 fed hvidløg
  • 8 mellemstore kartofler
  • 2 røde peberfrugter
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1,5 l oksebouillon
  • 2 spsk. paprika
  • 1 tsk. knust spidskommen
  • Salt og peber

FREMGANGSMÅDE

Skær oksekødet i mellemstore tern. Man kan stort set bruge alle udskæringer, men de mere beskedne er glimrende i denne sammenhæng, da suppen skal koge, til alt er mørt.
Skræl løg, gulerødder og selleri og skær dem i små tern.
Peberfrugterne befries for kerner og skæres i ganske tynde strimler.
Kartoflerne skrælles og skæres i mellemstore tern.
Steg bacon i suppegryden til det er gyldent, og tag det op. I fedtet sauteres nu løg og hvidløg, til det er klart.
Tag løgene op og sæt til side.
Kødet pudres med de tre slags paprika og brunes i gryden i olivenolien under konstant omrøring. Paprika er slemt til at brænde på.
Tilsæt gulerødder og selleri og lad det stege med et øjeblik. Kom løg, hvidløg og ristet bacon tilbage i gryden, tilsæt flåede tomater, bouillon og spidskommen, og lad suppen koge i en times tid, eller til kødet er mørt.
Kom kartofler og peberstrimler i suppen og lad den koge stille, til alt er mørt.
Smag til med salt og peber og måske en anelse rørsukker, og servér suppen rygende varm med en klat creme fraiche og godt brød til.