Hjemmelavet julesylte

 

sylte

INGREDIENSER

  • 1 svineskank

  • 1. kg svinebov (få evt. et par grisetæer med fra slagteren)

  • 1 finthakket løg

  • Ca. 30 g salt

  • Ca. 6 g peber

  • Ca. 2 g allehånde

  • Ca. 2 g nelliker

  • 2 laurbærblade

FREMGANGSMÅDE

Kødet sættes over i koldt vand. Det skal kun lige dækkes med væde og koges sammen med laurbærblade i ca. 2 timer. Husk at skumme suppen. Når kødet er mørt, skal det kunne pilles fra benene. Gem suppen fra kødet.

Fjern sværen, skær kødet ud i mindre stykker, kommes op i et fad. Kødet blandes med krydderier og løg, tilsæt 3-4 dl suppe. Kommes i forme og stilles i køleskabet, til det bliver stift.
Julesylten er klassisk sul og syltemad fra december måneds store juleborde. Det nyslagtede svinekød blev i gamle dage, sammen med masser af krydderier, forvandlet til en velsmagende juleklassiker, der stadig har en høj stjerne hos danskerne. Julesylte smager fortrinligt på en skive groft rugbrød sammen med syltede rødbeder og sennep.

Print Friendly