Stenalder oksetykkam

oksetykkam

(6 pers.)

Udstyr: Rømertopf stegeso

1 stk oksebov/tykkam ca 1,5 kg

Dry rub:

  • Paprika
  • Hvidløgspulver
  • Stødt spidskommen
  • Stødt koriander
  • Chilipulver
  • Salt og peber
  • Frisk rosmarin

Til stegesoen: (Brug hvad du lige har. Jeg brugte følgende)

  • Gulerod
  • Porre
  • Løg
  • Hvidløg
  • Peberfrugt
  • 1 liter fond
  • 1 lille dåse tomatpuré

Bland de tørrede krydderier til dry rub, og massér det ind i kødet.
Læg friske rosmarinblade på kødet, og pak det herefter godt ind i husholdningsfilm/wita wrap.
Lad det ligge på køl i 12-24 timer.

Læg grøntsagerne i en stegeso (Rømertopf), og hæld fond blandet med tomatpuré over. Læg kødet ovenpå det hele, og sæt stegesoen ind i en kold ovn.

Det hele skal have:
12 timer ved 72 grader.

Nu skulle kødet gerne være så mørt at det uden besvær kan trækkes fra hinanden med 2 gafler.

Gem endelig den saft der er tilbage i stegesoen. Sigt den, og brug den som en kraftig sky/sauce. Eller blend den evt. sammen med lidt af grøntsagerne, for at få en tykkere sovs.


Server med: sovsen, blomkålsmos, en salat med gulerod/squash/pesto, en agurkesalat og en bolle.

Print Friendly