Benløse fugle

Benløse-fugle

4 personer

INGREDIENSER

  • 8 benløse fugle
  • 6-8 røget strimler spæk
  • 50 g smør
  • 2,5 dl. bouillon
  • 2 dl. fløde kulør

SELLERI-KARTOFFELPURÉ:

  • 250 g kartofler (en melet sort)
  • 500 g knoldselleri
  • 1-2 spsk. smør
  • 1½ dl fløde
  • salt og peber
  • 2-3 spsk. klippet purløg

FREMGANGSMÅDE:

Gnid rullerne med salt og peber og brun dem i fedtstof på en pande inden det lægges i stegesoen. Kom bouillon ved. Steg “fuglene” ved 225°C. alm. ovn i ca. 1 time. Tilsæt skyen og fløde. Jævn og farv saucen.

Selleri-kartoffelpuré:
Skræl både kartofler og selleri og skær dem i små terninger Kog dem møre i usaltet vand. Hæld kogevandet fra og gem det. Mos selleri og kartofler til puré og rør smørret i. Tilsæt lidt af kogevandet samt fløden til passende konsistens.
Smag til med salt og peber.
Drys purløg på ved servering.