Braiseret svineskank

Brasieret-svineskank

4 personer

INGREDIENSER

  • 4 svineskanker
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. hel koriander
  • 10 peberkorn
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. olivenolie
  • 4 skalotteløg
  • 1 mørk øl
  • blade fra 1 bundt salvie
  • blade fra 1 bundt timian
  • 600 g kartofler
  • 300 g rodfrugter i stykker
  • vand
  • salt

FREMGANGSMÅDE

Snit skankerne i sværen uden at skære for meget i fedtet.
Knus hvidløg, koriander og peberkorn i en morter og gnid blandingen ind i skankerne sammen med salt.
Smelt smør og olie i en stegegryde. Brun skankerne på alle sider og læg dem til side.

Hak skalotteløgene og svits dem i gryden.
Læg skankerne i en stege-so, hæld øl over og  tilsæt salvie- og timianblade.
Læg låg på og lad det simre ved 150°C i ca. 2 timer.
Tag skankerne ud og læg dem på et fad i ovnen ved 180°C i ca. 40 minutter, så sværen  bliver sprød.
Si stegeskyen og kog den ind til den begynder at tykne.

Smag til med salt og peber.

Kartofler med rodfrugter:
Skyl kartofler og rodfrugter. Krydr dem med salt og peber. Hæld olie over, sæt dem i ovnen i et fad og steg dem i ca. 40 minutter ved 180°C.