4 personer
INGREDIENSER
- 1 kg. kalvebryst
- 1 suppevisk (porre, selleritop, kruspersille bundet sammen)
- 2 gulerødder 4-6 kartofler
- 250 g. ærter
- 50 g. smør eller margarine
- 50 g. mel
- Persille
- I sæsonen også asparges
FREMGANGSMÅDE
Kalvekødet koges 1½-2 timer sammen med suppevisk og 1 tsk. salt.
Gulerødder koges med i 20 minutter, kartofler til de er møre ca. 20-30 min.
Husk at afskumme for urenheder undervejs.
Når kødet er mørt, tages det op og skæres i tern eller skiver.
Grøntsagerne tages op af suppen undervejs som de er møre og skæres i tern.
Smelt smør i en gryde og tilsæt melet til det har suget fedtstoffet.
Bring den sigtede suppe i kog. Tilsæt lidt efter lidt jævningen.
Om nødvendigt kan der jævnes yderligere med maizena eller ny opbagning af smør og mel afhængig af hvor meget suppe der er. Koges godt igennem, så den bliver blank og melsmagen fjernes.
Servér kød og grøntsager med saucen over drysset med hakket persille.
Kartoflerne kan også koges separat og serveres ved siden af.