(6 pers.)
Udstyr: Rømertopf stegeso
1 stk oksebov/tykkam ca 1,5 kg
Dry rub:
- Paprika
- Hvidløgspulver
- Stødt spidskommen
- Stødt koriander
- Chilipulver
- Salt og peber
- Frisk rosmarin
Til stegesoen: (Brug hvad du lige har. Jeg brugte følgende)
- Gulerod
- Porre
- Løg
- Hvidløg
- Peberfrugt
- 1 liter fond
- 1 lille dåse tomatpuré
Bland de tørrede krydderier til dry rub, og massér det ind i kødet.
Læg friske rosmarinblade på kødet, og pak det herefter godt ind i husholdningsfilm/wita wrap.
Lad det ligge på køl i 12-24 timer.
Læg grøntsagerne i en stegeso (Rømertopf), og hæld fond blandet med tomatpuré over. Læg kødet ovenpå det hele, og sæt stegesoen ind i en kold ovn.
Det hele skal have:
12 timer ved 72 grader.
Nu skulle kødet gerne være så mørt at det uden besvær kan trækkes fra hinanden med 2 gafler.
Gem endelig den saft der er tilbage i stegesoen. Sigt den, og brug den som en kraftig sky/sauce. Eller blend den evt. sammen med lidt af grøntsagerne, for at få en tykkere sovs.
Server med: sovsen, blomkålsmos, en salat med gulerod/squash/pesto, en agurkesalat og en bolle.